Hétköznapi hősök: Kiss Ramóna



Sorozatunkban olyan vendégeket mutatunk be nektek, akikre büszkék vagyunk, s akik szintén büszkék lehetnek magukra. Célunk, hogy láthassa mindenki: Kitartással, alázattal igenis komoly eredményeket lehet elérni. Hétköznapi hősként, magánélet és akár nehézségek mellett is...


Kiss Ramóna nem csak azért került a sorozat résztvevői közzé, mert jókora pozitív irányú átalakuláson ment át. S nem is csak azért, mert edzője az elsők között javasolta őt, hiszen nagyon büszke rá. Leginkább azért mert kuriózum, hogy valaki diákként ennyire céltudatos, kitartó és eltökélt legyen. Általában ebben az életszakaszban a rekreációs szintű edzések az elsők, melyeket eldobnak az emberek, arra hivatkozva, hogy a suli és a munka együtt, pláne ingázással megspékelve sok, s ezek mellett nem fér bele az időbe az edzés is. Ramóna erre cáfol rá napról-napra, hétről-hétre.

Szia Ramóna!

Ha jól tudom, nem voltál mindig ennyire lelkes a sport terén, mint mostanság?

A gimiben nem jártam tornaórára, mert gyógytornás voltam, így maradt az úszás, mint mozgás.
Majd 17 éves voltam, amikor rájöttem, hogy nagyon le kéne fogyni, mert a mozgás hiánya meglátszódott a közérzetemen, s a külsőmön egyaránt. Elkezdtem hát futni és diétázni, amivel relatíve gyorsan meg is szabadultam 27 kilótól.


Ezek szerint akkoriban segített a sport és az odafigyelés, de mi vezetett a Thorba?


Visszakúszott 8 felesleges kiló rám.
Emiatt akartam megint valamit sportolni/ mozogni csak kicsit tudatosabban. A tesóm is a Thorba jár már egy éve és ő javasolta a Beavatást. 
Szimpatikus volt, jókat hallottam a teremrőlm, s a szakemberek odafigyelése miatt úgy döntöttem, hogy elkezdem a programot.


Jó kezekbe kerültél?

Becher Kristofhoz kerültem, ami plusszban megdobta a dolgot hogy a tesóm is hozzá jár. Kristof kemény de nagyon jó edző! Barátságos, és tényleg mindenkire odafigyel, mit és hogyan csináljon. Ösztönzően hat rám, nem akarok csalódást okozni se neki sem magamnak.


A futás után ez egy más mozgásforma. Mi a különbség az eredmények szempontjából?


Azért is jó a funkcionális edzés, mert a futás alatt nem igazán erősödött a felsőtestem, csak a lábam, ám az is csupán bizonyos szinten. Itt pedig érzem, hogy erősödik mindenem. Fokozatosan egyre erősebbnek érzem magam, s bizony a közérzetem is pozitív irányban változott.


Saját magadat illetően mik a célok?

Bőven van még hova fejlődnöm: Még 4 kg-ot minimum szeretnék leadni, illetve szeretnék tovább erősödni.


Ha jól tudom, mindezt úgy, hogy nem egyszerű az életviteled...


Edzés mellett suliba járok és dolgozom minden hétvégén, valamint suli után is heti két alkalommal. Ezek mellett önkénteskedni is járok. Ha pedig ennyi nem lenne elég, nem pesti vagyok. Szóval naponta 2,5 órát utazgatok. Elég fárasztó! Volt olyan, hogy előbb értem le az edzőterembe leültem a fotelben kinnt, s amíg vártam a többieket majdnem elaludtam.


Azonban a kitartás eredményekkel párosul.


Egyrészt érzem, hogy megéri, másrészt eszméletlen jó stresszlevezető az edzés. Közben pedig a fáradtság elillan, hiszen az edzés hatására "felébredek", s energikussá válok.
Nem utolsó sorban pedig örülök, hogy idesodort a sors és megismertem ennyi szuper embert!
A Thor tényleg nem csak egy edzőterem hanem közösség!


Köszönjük az idődet, s további sok élményt, fejlődést kívánunk!


Amennyiben te is szeretnél a minőségi fejlődés útjára lépni, akkor KATTINTS IDE, s olvass a BEAVATÁS programunkról!