Hétköznapi hősök: Gulyás Ádám



Sorozatunkban olyan vendégeket mutatunk be nektek, akikre büszkék vagyunk, s akik szintén büszkék lehetnek magukra. Célunk, hogy láthassa mindenki: Kitartással, alázattal igenis komoly eredményeket lehet elérni. Hétköznapi hősként, magánélet és akár nehézségek mellett is...



Szia Ádám! Számodra miképpen indult a sportolással való megismerkedés?

Gyerekként kajakoztam az AVSE-ben, majd mivel 15 évesen a Mátrába mentem tanulni, ott maradt számomra a kézilabda.

Versenyszerűen űzted?

Sajnos versenyszerűen nem vittem egyiket sem tovább, kajakozni azért lejártam érettségi után úgy 22 éves koromig. Majd egy hosszabb kihagyás és sok plusz kiló után elkezdtem futni, és kondizgatni, de egy térdsérülés következtében a félmaratonnál  nem jutottam tovább. Innen egy röpke másfél év és 12 kg plusz után keveredtem le a Thorba.

Miért éppen a Thor Gym?


Ennek nagyon sok oka van!
-Északmániás vagyok, így már alapból szimpatikus volt a neve.
-Az egyik kollégám mesélt róla hogy nagyon jó és eredményes program működik.
-Megnéztem a neten és még szimpatikusabb lett.
-itt lakom mellette :)

Mik az előnyei a funkcionális edzésnek?


Soha nem szerettem konditerembe járni, és mindig olyan mozgást kerestem, ami összetett, mindenhol megmozgat, mozgalmas, és nem unalmas.

Ki az edződ?


Becher Kristof lett az edzőm, nem kerestem, nem tudtam egyik edzőről sem semmit, egyszerűen besétáltam és őt dobta elém az élet. Ennek pedig nagyon örülök, mert már az első találkozáskor tudtam, hogy jó helyen vagyok!

Hiszen nem úgy kezdtük hogy durr bele, kezdjünk edzeni, hanem kíváncsi volt a múltamra, esetleges sérüléseimre (sajnos voltak) és arra mi a célom, miért akarok edzeni. Személyében nem csak egy trénert kaptam, hanem egy olyan embert is, aki rengeteget tud nekem segíteni a tanácsaival, útmutatásával.

Terveid, céljaid?


Terv és cél hogy tudjam ezt tartani. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem egyik napról a másikra indultam el. Az első 9 hónapban amikor elkezdtem edzeni, inkább híztam. Ennek egyszerű oka volt. Sokat ettem, és még annál is többet. 
Kristoffal sokat beszéltünk, és mindig mondta, hogy figyeljek, oda mit eszek, írjam le minden nap hogy miből, mennyit fogyasztottam, majd megnézzük és segít benne, de nem igazán tudtam erre rávenni magam.
Az igazi áttörést a kedvesem hozta, hiszen az ő unszolására kezdtem el egy életmód programot, ami segített elindulni, és nekiállni a kalória számlálós diétának.Ha ez nincs még most is kontroll nélkül ennék. 
Innen az indulástól pedig az edzőm, Kristof segített abban, hogy miképpen vezessem és miket egyek, mennyire fontos és figyeljek a napi fehérjebevitelre. Természetesen abban is segített, hogy legalább a heti három edzést lelkiismeretesen végigcsináljam. 

Magánélet és munka mellett azért ez nem olyan egyszerű...


Én az éjszakában dolgozom is. Egy vendéglátó helyen vagyok üzletvezető, sokszor reggel 8 ig dolgozom délután kettőtől. Persze a hosszú műszakoknak az az előnye, hogy csak 3-4 napot dolgozom hetente. A  munkám másik részét a színház teszi ki (2 társulatnál játszom-Karinthy színház HÖKÖM projekt és a Spirita társulat). 
Szabadidőmben így marad az edzés és minél több és tartalmas együttlét a kedvesemmel!

Ez nagymértékű tudatosságról árulkodik.


A gondolat megszületése a legfontosabb, hogy legyen egy célod amit magadnak kitűzöl, amit el kell hogy érj, és azt minden hazugság és önámítás nélkül végigviszed. A legnehezebb lépés ez. Megtalálni azt a motivációt amiben feltétel nélkül tudsz hinni, és ami segít a nehéz pillanatokban. Nekem az egyik ilyen az alap hiúságomon kívül az egészségem, illetve az hogy nem akarok rosszul kinézni majd a Wallhallában a többiek mellet ;) 

Köszönöm a beszélgetést!


Amennyiben te is szeretnél a minőségi fejlődés útjára lépni, akkor KATTINTS IDE, s olvass a BEAVATÁS programunkról!