RST Szeminárium futóknak



Runner’s Strength Training, melynek célja egy olyan szakmai nap megalkotása volt, ahol futók, rövidtávtól hosszútávig, nemtől és kortól függetlenül találkozhatnak a szakmát érintő elméleti és gyakorlati kérdésekkel


RST Szeminárium

Runner’s Strength Training

powered by Thor Gym

2019.08.31.

1138 Budapest, Váci út 168/O

Thor Gym Angyalföld


„Minden futónak megvan a saját stílusa, melyet követnie és tökéletesítenie kell. Van, aki rövid, van, aki hosszú lépésekkel fut. Van, aki felemelt fejjel, van, aki előrehajolva. Van aki tartalékol, és van, aki az első pillanatban támadásba lendül. Nincs olyan technika, amelyik mindenkinek ideális, de mindenki megtalálhatja a számra ideális technikát. ” 

Kilian Jornet


Mindezért a Futólépés alapítója, Őry István és a Thor Gym Funkcionális edzőközpontok képviseletében Nyárasdi Zsombor,létrehozták az amatőr és profi sportolóknak is nélkülözhetetlen futó specifikus erőnléti edzésalapjait tartalmazó rendszert. 

2019. Augusztus 31-én pedig sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a budapesti futósport reform megmozdulására, ahol először kapcsolódik össze a sportág a funkcionális edzés preventív szemléletű erőnléti edzésrendszerével. 

A cél egy olyan szakmai nap megalkotása volt, ahol futók, rövidtávtól hosszútávig, nemtől és kortól függetlenül találkozhatnak a szakmát érintő elméleti és gyakorlati kérdésekkel. Egy esemény, ahol először profi futóedző és profi erőnléti edző egyesíti tudását, hogy mindenki számára megmutassa az utat a futóteljesítmény növeléséhez sport specifikus funkcionális edzéseken keresztül. 

Nagy megtiszteltetés, hogy előadóink között köszönthetjük a Spartan Race nagykövet, a Survivor korábbi játékosát, Koller Gábort, aki tapasztalatával színesíti az előadások sorát és a gyakorlati órákat. 

A szeminárium meglepetés vendége mellett az esemény szponzora a Saucony. Kitelepülésükön érdeklődhettek a legújabb trendekről, kérdezhetitek szakértőiket. De ami a legfontosabb, hogy elhozzák nekünk a legújabb innovációjukat, a Stride Labprojektet, amin az első 20 szemináriumra jelentkező közül 3 szerencsés részt vehet. 

(a Stride Lab-ről bővebben az eseményünkben olvashattok)

A szeminárium során elméleti és gyakorlati ismeretek átadásával a legális teljesítményfokozás, prevenciós és rehabilitációs edzések világába tekinthetünk be. 

Az egy órás elméleti blokk után pedig következhet a gyakorlat. Három blokkra bontva az edzés, mint rendszer három elengedhetetlen elemét járjuk körül bővebben. Mindegyik blokk külön-külön is önálló egységet képezve szükséges a hosszantartó fejlődés és edzéstervezés érdekében. 

  1. Futó-specifikus gyakorlatok, koordinációs készségek fejlesztése (Koller Gábor & Őry István)
  2. Funkcionális edzés, futásteljesítmény növelése erőnléti edzéssel (Nyárasdi Zsombor)
  3. Mobilitás, diszfunkciók kezelése, prevenció, rehabilitáció (Kvotidián Ági)

A gyakorlati órák során a mobility szekció vezetője, a Thor Gym Újbuda kiválósága, Kvotidián Ági. Ági segítségével egy igen speciális, az edzések és a töretlen fejlődés nélkülözhetetlen elemébe kaphattok bevezetést. 

(A résztvevők 3 csoportra osztva, forgó rendszerben vesznek részt a gyakorlati órákon.)


Programtervezet: 

2019.08.31.    Szombat

9:00                 Kapunyitás 

9:15-9:45        Regisztráció

10:00               Megnyitó

10:10-10:30    Őry István: Az erősítő edzések fontosságának bemutatása, futók számára

10:30-10:50    Nyárasdi Zsombor: Funkcionális edzés a futósportban és a rendszer 

10:50-11:10    Koller Gábor: Életpálya bemutatása, keresztedzések hatása 

11:10-11:15    Kozák Nóra: A Stride Lab bemutatása a Saucony részéről

11:30- 12:30   Egyes blokk (Futó specifikus gyakorlatok, koordinációs készségek)

12:30-13:30    Kettes blokk (Futó specifikus erőnléti edzés)

13:30-14:30    Hármas blokk (Mobilitás, diszfunkciók kezelése)

15:00              Záró gondolatok 



Jelentkezés és regisztráció

A szemináriumon való részvétel regisztrációhoz kötött, amely két részből áll. 

A résztvevők maximális létszáma 60 fő, ezért csak az első 60 jelentkezőnek tudjuk garantálni a részvételt. Első körben kérünk minden érdeklődőt, hogy emailben jelentkezzen az outdoor@thorgym.huemail címen, majd a második lépés a részvételi díj befizetése, amelyet utalással vagy készpénzzel tudtok rendezni. 

Számlaszám:  

Thor Academy Kft. 10104105-67898700-01004000

Közlemény rovatba írd: neved és email címed 

Kézpénzes fizetés: bármely Thor Gym pultjánál, nyitvatartási időben  


A szeminárium díja

8.900,- Ft/fő

Early Bird 08.16. 23:59-ig 6.900,- Ft 

Érvényes Thor Gym bérlettel vagy Futólépés tagsággal 5.900,- ft, majd 6.900,-ft (Közleményben tüntesd fel a tagságot!)


További információkért keressétek fel eseményünket vagy kövessétek cikkeinket, ahol többek között részletesebb leírással is találkozhattok az elméleti vagy gyakorlati elemekkel kapcsolatban. 

facebook esemény