Mobility szeminárium - szeptember



Mindenkinek ki kell alakítania a saját bemelegítési és nyújtási protokollját a gyorsabb regeneráció, sérülésmentes sportolás és folyamatos fejlődés érdekében. Ennek kialakításához ad tudományos segítséget a Mobility szeminárium.


Az anatómiailag helyes, egészséges mozgás egyik sarokköve az ízületi mobilitás, melynek elvesztése sajnos már gyerekkorban megkezdődik és az idő előrehaladtával egyre több gondot okoz. Hogy miért? A modern életmód velejáróinak köszönhetően nap mint nap olyan pozíciókba kényszerítjük a testünket, melyek nem természetesek számára - bizonyos izmok megnyúlt, bizonyos izmok megrövidült állapotban töltenek el hosszú órákat, és sajnos testünk ehhez nagyon gyorsan alkalmazkodik, így anatómiailag egyensúlytalanságok alakulnak ki izmaink között. Ez már önmagában is elég lenne a bajhoz, de a másik probléma az, hogy mindennapi mozgásaink során nem használjuk rendszeresen az egészséges ízületi mozgástartomány egészét, így azok lassan beszűkülnek. Végeredményként pedig egy olyan testet kapunk, melynek mozgása csak nyomokban emlékeztet az anatómiailag helyes - kisgyermekkorban még meglévő - mozgásra.

Ennek helyreállításának érdekében el kell kezdenünk a mozgások széles skáláját gyakorolni, azaz sportolni, de sajnos a helyzet nem ilyen egyszerű. Elég, ha csak a sokak számára gyakorlatilag kivitelezhetetlen guggolásra gondolunk és rájövünk: nem várhatjuk el testünktől azt, hogy a székből felállva anatómiailag helyes mozgásokat tudjon produkálni.

A Thor Gymben megtalálható funkcionális edzésrendszerek segítségével szép lassan visszanyerhetjük izmaink és ízületeink normális állapotát, de a folyamat hatékonyabbá tételének és a közben keletkező sérülések elkerülésének érdekében ajánlott külöböző kiegészítő technikák alkalmazása, melyekkel a Thor Mobility szemináriumon ismerkedhettek meg.

A Thor Mobility szeminárium célja, hogy felderítsük a mozgásunkban rejlő hibák okát, azaz felismerjük mely izmaink és ízületeink mozgástartománya korlátozott, ez milyen problémákat okoz és hogyan tudunk javítani rajta. Az egész napos szeminárium során lefektetjük az anatómiailag helyes mozgás alapjait, ezeket átültetjük a súlyzós edzés gyakorlataiba és megtanuljuk, hogyan vegyük észre a hibás területeket. Ezek korrekciójára átvesszük a kiegészítő technikák (lágyszövet masszázs hengerrel és labdával, statikus és dinamikus mobilizáló gyakorlatok) alkalmazásának módszereit az oktató segítségével és megtanuljuk összeállítani a saját, nap mint nap végezhető mobilitási rutinunkat.

Garantáljuk, hogy a Thor Mobility kurzuson való részvétel végeredményeként edzéseitek eredményesebbek lesznek, a sérülések kockázata kisebb lesz és a közérzetetek, tartásotok is javulni fog!

A részletes program

09:00-12:00 : Elméleti alapozás: Helyes testtartás. Helyes légzés. Törzs és végtagok feladata, mobilitás és stabilitás mozgás közben. Az ízületi mobilitásban kulcsszerepet játszó tényezők bemutatása: idegrendszer, izmok, ízületek, fascia. Mobilizáló eszközök alkalmazásának elméleti áttekintése: SMR, statikus nyújtás, trakció, dinamikus nyújtás.

12:00-12:30: Ebédszünet (önellátás)

12:30 - 14:00 : Alsótest mobilitás: Boka és csípő. Felmérő gyakorlatok és korrekciós technikák tanítása, közös alkalmazása.

14:00 - 16:00 : Felsőtest mobilitás: Felsőháti gerinc és váll. Felmérő gyakorlatok és korrekciós technikák tanítása, közös alkalmazása.

Részletek:

Oktató: Wittmann Zsolt (a PowerBuilder Training System vezetője és a PowerBuilder.hu webmagazin szakírója, valamnt a Thor Functional Movement Trainer képzés oktatója)

Időpont: 2018. Szeptember 15. 9:00 ThorÚjbuda

Ár:

Részvételi díj: 9.900 Ft

Jelentkezés: Személyesen a teremben vagy academy@thorgym.hu email címen vagy a 30/948-83-28 telefonszámon.

A jelentkezés feltétele a részvételi díj befizetése személyesen a recepción vagy átutalással a THOR ACADEMY KFT 10104105-67898700-01004000 bankszámlaszámra (megjegyzés rovatba a neved és THOR MOBILITY szavakat írd).