Interjú Döbrössy Péterrel



Sorozatunkban az FMT Level I.-es funkcionális edzőképzésen résztvevő hallgatókkal ismerkedhettek meg. Ki, miért választotta ezt az utat, milyen célokkal vágtak bele? Ahány hallgató, annyi történt, s persze épp annyi féle cél is vezérli őket.



Péter a TF hallgatójaként érkezett a képzésre, így van tapasztalata a sporttal kapcsolatos kurzusok terén. De mik a tervei, céljai, s miért gondolta hogy jelentkeznie kell a Funkcionális edzőképzésre? Erről olvashattok egy kis beszélgetést.



Mint a legtöbb edzői pálya felé kacsintgató ember, te is gyermekkorod óta a sport szerelmese vagy?

Igen. Már egészen kis koromban kapcsolatba kerültem a sporttal, mivel sportos családból származom, így a tertmozgás egyértelmű és természetes részét képezte az életemnek.


Milyen sportokkal kerültél kapcsolatba?

Testvéreim kajakoztak, aminek én is nekikezdtem és tizenkilenc éves koromig versenyszerűen űztem is ezt a sportot. A szabadidőmben sem lustálkodtam és napjainkban sem kényelmesedtem el: Túrázás, síelés, focizás, bringázás, minden mennyiségben. 


Ha jól tudom, a TF-el vette kezdetét a jövőd építése?

A kompetitív kajakozás abbahagyása után sem szerettem volna eltávolodni az aktív életmódtól és a mozgástól, így a továbbtanuláskor a Testnevelési Egyetemet választottam, ahol idén fejeztem be a testnevelő-gyógytestnevelő szak negyedik tanévét.


Milyen céllal vágtál bele az FMT Level I. képzésbe?

A funkcionális edzőképzést elsősorban a saját tudástár bővítése végett választottam. Különböző platformokon találkoztam a komplexebb sportokkal, és lenyűgöztek a változatos edzések/edzéstervek, és az hogy milyen kivételes fizikumnak örvendenek például a funkcionális mozgásformát rendszeresen gyakorló emberek. Ez közelebbről is érdekel, továbbá fontos számomra a helyes testtartás mikéntje, és a prevenció, merre a képzés nagy hangsúlyt fektet.


A Thor Gym-et korábban is ismerted?

A Thor-ral a TF-es rekreáció táborban találkoztam, s nagyon megtetszett a hamisítatlan underground jelleg, a szimpatikus edzők és a barátságos légkör. Meg kell említenünk, hogy óbudai edzőtök, Bíró Nelli is szerepet játszott jelentkezésemben az FMT-re, mivel az iskolában Nelli tartott órákat (melynek anyagában az FMT és a Thor is szerepelt), s nagyon sok pozitívumot mondott a tapasztalatairól.


Remélem nem okozott csalódást a képzésünk?

Abszolút elégedett vagyok. Már az első hétvégén nyilvánvaló volt, hogy jó helyen vagyok. Valóban szakmailag nagyon alapos a képzés, a tematika is remekül van felépítve, az előadó pedig gyakorlatias és élvezhetővé teszi még a legszárazabb anyagrészeket is. Ami feltétlen pozitív a képzés gyakorlati része. Ez bizony hiánycikk a piacon, s rengeteget lehet tanulni az FMT-n e téren is.


Mik a terveid, céljaid?

Céljaim közt szerepel többek között a testnevelői tanári pálya, az edzői pálya és a folyamatos önképzés.

Sok sikert a képzéshez!

Amennyiben a te érdeklődésed is felkeltette a funkcionális edzőképzés, akkor januárban te is bővítheted a tudásod! Részleteket IDE KATTINTVA olvashatsz!