Hétköznapi hősök: Tóth Szabi



Sorozatunkban olyan vendégeket mutatunk be nektek, akikre büszkék vagyunk, s akik szintén büszkék lehetnek magukra. Célunk, hogy láthassa mindenki: Kitartással, alázattal igenis komoly eredményeket lehet elérni. Hétköznapi hősként, családos emberként, munka mellett...


Első beszélgetőpartnerem Tóth Szabolcs.

Szabi a zuglói termünk edzéseit látogatja. Megmondom őszintén, számomra igencsak inspiráló, hogy munka mellett, kisgyermek apukájaként több fronton kell helytállnia, mégsem hagyja el magát, s keresi a kifogásokat. Mellesleg 42 évesen szerintem sokan szeretnénk így kinézni (igazából huszonévesen is...)

Szia! A fizikumod alapján nem mostanában kezdtél el sportolni, azonban ismerve a történeted, nem érdemes elkenődni annak, aki jópár éve nem mozog aktívan.


Valóban: Ugyan àltalànosban ès gimnáziumban kèzilabdáztam, illetve tesi tagozatra jártam, de 20-30 èves korom között szinte semmi sport nem volt az életemben. Talán összesen 8-10 hónap kondizás. Aztàn kb. 8 év kábel wakeboard aktívan, de nem versenyszerűen. 


Miért és hogyan vágtál bele a funkcionális edzésbe?


A wakeboardból amit imádtam, kiöregedtem, 40 évesen már nem is kívántam annyira. Volt 1-2 komolyabb sérülésem is: bal térd első keresztszalag szakadás, bal váll rotátor-köpeny szakadás, szóval idejét éreztem, hogy valami új mozgásforma után nézzek.
2017 elején született a kisfiam, kellett valami, ami segít megőrizni a fittségem és a kondimat. Szembe jött egy FB poszt a THOR-tól, és szimpatilus volt amit abban láttam.



Miért a funkcionális edzés? Mik az előnyei?


Sosem szerettem a sima “kondizást”, nem láttam értelmét. Erős szerettem volna lenni, nem pedig nagydarab. Használni, “uralni” akartam a testem. Ha kell, akár a falon is “menjek át”. 
A funkcionális edzés valódi, használható erőt, állóképességet és fegyelmezettséget ad. Megtanulod hogyan told ki a határaidat, hogy mi mindenre vagy valójában képes. 


Ekkor kerültél Eszes Lili zuglói edzéseire...


A recepción, amikor az első edzésre jöttem mondták, ott az a lány lesz az edződ, Eszes Lili. Magamban bosszankodtam: micsoda egy csaj lesz az edzőm??? Aztán az edzés végén, már nem ezt gondoltam... ha egyedül vagyok akkor ott a teremben, valószinűleg négykézláb mentem volna az öltözőbe.

Az első alkalom után tudtam, hogy  jó kezekbe kerültem. Lili változatos, átgondolt és hatékony terveket készít, mindig figyelembevéve a fizikai-, és mentális állapotomat, illetve a kitűzött célokat. Nem viccel, kemény csaj. Nagyon felkészült edzőnek tartom! Mindig figyel ránk, kijavít vagy épp noszogat ha szükséges. 


Mik a terveid, céljaid? 


Idén elkezdtem a Spartan sorozatot, azaz csak egy alapszintű Sprintet terveztem, de magával rántott. Júniusban egész jó eredménnyel megcsináltam a Supert, most pedig már az októberi Beastre készülök. 


Nem csupán a munkahelyen vannak kötelezettségeid, hanem ahogy említetted, egy gyermek is vár otthon. Hogy bírod mégis akaraterővel?

A munkàm eléggé elfoglal, sokszor stresszes, illetve valóban van egy másfél éves kisfiam is, így bőséggel akad teendőm az életemben, de nem keresek kifogásokat: Minden nap 5:30-kor kelek és korai edzéssel indítom a napjaim. Heti háromszor UST és háromszor futok, alkalmanként 8-10 kilometert. Sokkal nehezebb lenne az edzések nélkül, a fizikai fittség mellett mentálisan is helyretesz a mozgás.



Eredményeid, melyekre büszke vagy?

Deadlift: 160 kg, 5 ismétlés
Pull up (húzódzkodás): +32 kg-val, 5 ismétlés
Testsúly: 70 kg


Köszönöm a beszélgetést, s további sok sikert, kitartást neked!

Én köszönöm!



Amennyiben szeretnél bővebb információkat edzéseinkről, akkor kattints az alábbi linkek egyikére:

THOR GYM ÚJBUDA, XI.ker.

THOR GYM ZUGLÓ, XIV.ker.

THOR GYM ANGYALFÖLD XIII. ker.

THOR GYM ÓBUDA III. ker.