Bemutatjuk Hajdú Mónikát



Sorozatunkban az FMT Level I.-es funkcionális edzőképzésen résztvevő hallgatókkal ismerkedhettek meg. Ki, miért választotta ezt az utat, milyen célokkal vágtak bele? Ahány hallgató, annyi történt, s persze épp annyi féle cél is vezérli őket.


Miként kerültél kapcsolatba a sporttal?

Már óvodás koromban állandóan ugróköteleztem, cigánykerekeztem, másztam, futottam. Általános iskolában sport tagozatos osztályba kerültem, ahol többféle sportágban versenyeztem. Később volt egy néhány éves szünet, de kb. 10 éve ismét szerves része az életemnek a sport, és azóta is sokféle mozgásformát kipróbáltam.

 

Milyen céllal kerestél edzőképzést?

Bő 3 éve kezdett el érni a gondolat bennem, hogy szeretnék másoknak segíteni a sportolás nyújtotta sikerélmények és eredmények elérésében – akkoriban a rúdfitnesz volt a nagy kedvencem, ezt szerettem volna elkezdeni oktatni – ezért elvégeztem egy sportoktató OKJ tanfolyamot. Akkor azonban még nem vágtam bele, helyette beleragadtam az irodai mókuskerékbe. Az utóbbi hónapokban, a Thor-os edzések alatt és a Spartan versenyen vettem észre magamon, hogy mennyire tudok örülni mások sikerének, fejlődésének, leginkább olyanokénak, akik komolyabb sportmúlt hiányában többet kell küzdjenek az adott cél eléréséért, de a végén óriási büszkeséggel tölti el őket az elért eredmény. Nem túlzok, libabőrözős érzés volt többször is - emiatt erősödött meg ismét bennem az, hogy szeretnék ezzel foglalkozni.


Honnét hallottál a képzésről? Hogy kerültél a Thorba?

A kipróbált sportok közül a saját testsúlyos mozgásformák, funkcionális köredzések voltak mindig is a kedvenceim, és a magamon tapasztalt és másoknál is látott fejlődés, változások bizonyították nekem, hogy mennyire hatékony edzésforma. Elkezdtem érdeklődni a Thor edzésrendszeréről, és figyeltem az induló Beavatás csoportokat a hozzám közel lévő zuglói teremben, majd 2017 októberében bejelentkeztem az akkor induló egyik csoportba. A terem hangulata, egyszerűsége, a baráti, közvetlen légkör már a legelején megfogott, és az első edzésektől kezdve azt éreztem, hogy itt biztonságosan, alapos szakmai tudással rendelkező edzők felügyelete alatt fogunk edzeni. Ez be is igazolódott, így az elmúlt 8 hónapban igencsak rendszeres látogatója lettem a teremnek. J Ezután nem is hezitáltam sokat, hogy meg szeretném-e csinálni a képzést vagy sem, inkább csak az volt a kérdés, hogy mikor lenne ideális belevágnom. Nekem az edzések és a Beavatás, Athletic Body vizsgák alatt tapasztaltak bizonyítják a Thor Gym rendszerének és képzésének a hitelességét, és azt, hogy itt valóban használható tudást kaphatunk. Nagyon tetszik, hogy a gyakorlati részét is komolyan veszitek, ezt elengedhetetlennek tartom ahhoz, hogy később magabiztosan tudjunk elkezdeni edzéseket tartani.


Rövid-, és hosszútávú terveid, céljaid?

A sport, a mozgás már kitörölhetetlen része az életemnek, és szeretném, ha a hivatásommá is válna a jövőben. A személyiségemnek egy meghatározó része a segítőkészség, és mivel a funkcionális edzésben hiszek, szeretnék ez által másoknak segítséget nyújtani a céljaik elérésében. Most a legfontosabb célom a képzés sikeres elvégzése, az oklevél megszerzése után pedig nagyon örülnék és megtiszteltetés lenne, ha csatlakozhatnék a Thor Gym edzői csapatához és Veletek fejlődhetnék tovább ebben a szakmában.


Egyéb személyes történet, érdekesség, amit érdekesnek tartanál...

Gyerekkoromban szüleimet meglátogatta egy ismerős házaspár, és amikor meglátták, hogy én csak úgy kedvtelésből cigánykerekezek, spárgázok, gólyalábazok, azt javasolták, hogy artista iskolába kellene beíratniuk engem. Kisvárosban laktunk, erre sajnos nem volt lehetőség, ezért akkoriban az én „zsonglőr” tudományom kimerült néhány évi mazsorett-bot dobálásban. Mostanában viszont, jónéhány évvel később fellángolt a cirkusz- és artistaművészet iránti érdeklődésem és a legújabb szenvedélyem a poi nevű eszközzel és hulahopp karikával való zsonglőrködés lett – egy LED zsonglőr társulathoz csatlakoztam is néhány hónapja. Teljesen meditatív állapotba hoz és feltölt a gyakorlás, élvezem az új trükkök tanulását és izgatottan készülök az első szereplésemre.



Amennyiben a te érdeklődésed is felkeltette a funkcionális edzőképzés, akkor januárban te is bővítheted a tudásod! Részleteket IDE KATTINTVA olvashatsz!